Як перетворити прибирання в задоволення і позбутися від мотлоху?

Тут ми вкажемо 4 лайфхаки, які допоможуть Вам прибирати з задоволенням, змінити звичне уявлення про прибирання у квартирі і позбутися від мотлоху.

1. Правильно налаштуйтеся

В першу чергу слід зрозуміти, що Ви прибираєте не тільки в будинку, Ви очищаєте себе: позбавляєтеся від негативних емоцій, думок, почуттів. Усвідомте це, і тоді Вам буде легше взятися за роботу.

2. Зробіть міні план прибирання

Наприклад, одним з пунктів Вашого плану буде одна з кімнат, а підпунктом можна зробити одну з зон кімнати. Це дозволить заощадити деяку кількість часу. До того ж, структуризація корисна не тільки в процесі прибирання, а й в інших сферах життя.

3. Привчіться прибирати кожен день потроху

Це значно полегшить ті муки, які ви відчуваєте перед початком прибирання, адже Вам нічого не варто витрачати всього 15 хвилин в день на протирання пилу, наприклад. Потім це увійде в звичку, яка, як відомо, виробляється за 21 день, і ви будете прибиратися навіть не замислюючись про це.

4. Увімкніть улюблену музику

Це найприємніше, адже всі ми любимо послухати улюблену музику. Плюс до всього музика допомагає розслабитися, тому Ви не будете втомлюватися під час прибирання. Бажано слухати бадьорі і жваві пісні, під які хочеться ще активніше прибирати.

4 принципи як правильно позбутися від мотлоху в будинку

Ми вкажемо 4 принципи, які допоможуть Вам позбутися від непотрібного мотлоху в будинку.

1. Розправляйтеся тільки зі своїми речами

Це важливе правило допоможе Вам уникнути конфліктів з членами сім’ї. Очищенням мотлоху займайтеся тільки в своїй шафі, на своєму робочому столі і т.д., у інших – тільки з їх дозволу.

2. Підготуйте заздалегідь все необхідне

Знайдіть заздалегідь місце, куди будете складати непотрібне, а також миючі засоби, щоб протирати запорошені від старих речей полки.

3. Розхламляйте відразу всі однотипні предмети

Пояснення: якщо викидати непотрібні речі окремо це займе купу часу, щоб позбутися від мотлоху, легше ж зібрати всі однотипні предмети в купу і визначитися що потрібно, а що ні.

4. Не турбуйтеся, якщо Вам відразу не вдалося позбутися від усіх непотрібних речей

Іноді викинути якусь річ досить важко емоційно, але не варто засмучуватися, це пройде з часом. Головне пам’ятати не про те, що не потрібно, а про те що Вам необхідно.

Будемо раді, якщо Ви поділитеся в коментарях своїми секретами позбавлення від непотрібного мотлоху 😉

А якщо самостійно не виходить це зробити – ми з радістю допоможемо, замовити прибирання квартири можна у нас на сайті.

Оцініть, наскільки ми були корисні
0/5
Всього голосів: 0 | Середній: 0/5

Коментарі

Залиште свій коментар